Lifestyle

5 plekken waar je het beste boeken kan lezen

Het mooie aan lezen is dat het in principe overal kan. Het enige wat je écht nodig hebt zijn je boeken. Als je die bij je hebt kun je altijd verdwalen in de wereld die de auteur voor je geschreven heeft. Maar wat zijn nou de beste plekken om optimaal te genieten van je boek?

1 De bibliotheek

We kennen het allemaal wel; de geur van boeken. De meeste boekenliefhebbers zijn er dan ook echt gek op! En waar vind je die geur nou beter dan in de bibliotheek? Door je te omgeven door boeken kom je echt helemaal in de stemming en het mooie aan de bibliotheek is dat iedereen weet dat ze stil moeten zijn.

2 De trein

Reizen kost vaak veel tijd en niet iedereen doet het voor zijn lol. Om de tijd sneller te laten verstrijken kun je je boek erbij pakken en eventueel een muziekje opzetten (natuurlijk wel met oortjes, je wil je medereizigers niet lastigvallen). Zorg er alleen niet voor dat je te verdiept raakt in je boek, je wil je station niet missen!

3 Een koffiezaak

In een koffiezaak kom je veel verschillende mensen tegen. De één komt er om te werken, de ander voor een babbeltje, en jij kan er lekker je boek lezen! Ze draaien er vaak lekkere rustige muziek en ze hebben natuurlijk heerlijke koffie voor bij je intrigerende verhaal!

4 In huis, tijdens het schoonmaken

Deze plek is misschien wel een beetje valsspelen, je kan immers moeilijk lezen tijdens het stofzuigen of afwassen. Gelukkig hebben ze daar tegenwoordig iets voor: luisterboeken! Met luisterboeken hoef je geen fysiek boek vast te houden, maar wordt het boek voorgelezen. Zo mis je niets van het verhaal en zijn die rotklusjes zo gedaan!

5 In bed

Je eigen bed, misschien toch wel de fijnste en simpelste plek om te lezen. Lekker warm onder de dekens op een heerlijk zacht matras. Een lekker kopje warme chocolademelk erbij en je bent er helemaal klaar voor. En als je het jezelf iets té comfortabel hebt gemaakt kun je altijd een lekker dutje doen!