Lifestyle

Beukenhout hét perfecte hout voor een geslaagde avond

Een leuk idee voor deze zomer is het huren of kopen van een OFYR. OFYR is het nieuwe soort barbecueën. Het is een grote vuurschaal waarop gekookt kan worden en achteraf een als kampvuur schaal gebruikt kan worden. Beukenhout is met zijn hardheid dan ook en prima hout soort om de OFYR mee aan te steken.

Beukenhout is daarnaast ook uitermate geschikt voor het aanmaken van vuurkorf. Dit omdat het hout langzaam brand en een heerlijke geur afgeeft. De vlammen zijn woest en geven een heerlijke warmte af, mits de blokken droog zijn dan. Het vochtgehalte van een stuk hout moet niet hoger liggen dan de 18% anders brandt het hout niet lekker en daarnaast krijg je er enorm veel rook van. Het is dan ook het slimst om ovengedroogd hout te kopen, dit houdt in dat de blokken met een temperatuur van 85ºC gedroogd worden. Het maximale vochtgehalte dat overblijft is 18%, het hout is dus meteen bruikbaar.

Beukenhout als decoratie

Je kunt tegenwoordig gestapelde pallets Beukenhout kopen. Mocht je geen houtopslag hebben, dan kun je de pallet altijd ergens plaatsen met een afdekzeil erover en klaar is kees. Hout is niet alleen prachtig op te fikken maar ook als decoratie zoals op onderstaande afbeeldingen.

Beukenhout één van de houtsoorten is die het meeste rendement oplevert

Het bestellen van haardhout gaat tegenwoordig even makkelijk als het bestellen van een kledingstuk online. De meeste webshops leveren vaak nog de volgende dag. Er zitten zelfs webshops bij die gratis leveren. Oh ja een dingetje het terugsturen van het haardhout gaat helaas niet zo makkelijk als het retourneren van kleding…