Lifestyle

Creatieve inspiratie voor jouw pakketjes

Verstuur je regelmatig pakketjes? Als je een eigen webshop hebt, dan is het antwoord absoluut ja. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je regelmatig richting postpunt gaat, omdat je nou eenmaal dol bent op cadeautjes versturen naar familie en vrienden. Je bestelling of cadeau versturen in een gewone doos is eigenlijk ook een beetje saai. Gebruik daarom je creativiteit om van het pakketje een feestje te maken. Hiervoor hoef je echt niet uren aan de slag met lijm en papier.

Mix van papier

Ken je dat? Heb je net een aantal pakketjes ingepakt met cadeaupapier, heb je nog één te gaan  is je cadeaupapier alweer op. En als je regelmatig aan het inpakken bent, houd je deze stukjes ongetwijfeld vaak over. Gooi het niet weg, maar bewaar het om er vervolgens met de andere restjes weer een geheel van te maken. Als je echt helemaal los wilt gaan, knip je het papier in verschillende repen en maak je hier een heel patroon van. Dit kost dan wel wat tijd, maar het resultaat mag er absoluut wezen. Tape de hoeken van je pakketje in dit geval ook altijd even goed af, zodat de doos niet door het papier snijdt en de doos nog helemaal netjes verpakt aankomt  bij de ontvanger.

Maak je pakket herkenbaar

Bovenstaande optie is behoorlijk tijdrovend als je een webwinkel hebt en je dagelijks aan de slag moet met het inpakken en verzenden van pakketten. In dit geval is bedrukte tape kopen een geschikte optie. Deze laat je voorzien van het logo of reclametekst van je webshop en een passende kleur. De tape is goed stevig, zodat je pakketje zelfs niet opengaat bij een zware inhoud. Daarnaast is deze tape een soort zekering, want de doos met deze unieke tape zal niet snel geopend worden. En natuurlijk maak je met deze tape het pakket herkenbaar.

Help! Het cadeaupapier is op

Voor vanavond staat er een feestje op de planning. Maar ‘s avonds ontdek je dat je voorraad cadeaupapier op is. En de winkels zijn helaas al gesloten. En het cadeau zomaar in de handen drukken van de jarige zonder feestelijke verpakking is niet helemaal jouw stijl. Maak even een rondje door je huis en kijk of je ergens nog restjes behang, oude tijdschriften of aluminiumfolie hebt. Met een paar kleine versieringen zoals linten, stickers, een klein chocolaatje of een bloemetje lijkt het zeker op een mooi feestelijk cadeau.