Uncategorized

De onzichtbare beugel

Ik heb een Invisalign behandeling gehad in Enschede. Dit is een behandeling waarbij een transparante beugel van plastic aan je gebit wordt bevestigd. De transparante beugel wordt speciaal voor jouw op maat gemaakt. Het is de bedoeling dat je elke twee weken een set met transparante hoesjes draagt. Vervolgens wordt deze set vervangen voor een nieuwe set. Het is verstandig om elke maand op controle te komen, zodat de specialist kan zien of alles volgens plan verloopt.

De kosten van een Invisalign behandeling verschilt per persoon en is ook afhankelijk van je persoonsgebonden budget. Tijdens een eerste consult wordt er naar je gebit gekeken. Vervolgens wordt er gekeken naar wat er mogelijk is. Er kan niet vooraf vastgesteld worden wat de precieze kosten zijn, omdat elke gebit uniek is en dus een andere behandeling vergt. Mijn orthodontist in Enschede heeft mij een volledige kostenplaatje gegeven bij mijn behandelplan.

Een Invisalign beugel is erg makkelijk schoon te maken. Bij een slotjesbeugel willen er nog wel eens etensresten achter de slotjes terechtkomen, die moeilijk weg te poetsen zijn. Daar hoef je bij een transparante Invisalign beugel niet bang voor te zijn. De transparante beugel wordt meestal ook als comfortabeler ervaren dan een slotjesbeugel. Het prikt namelijk niet in de wangen zoals bij een slotjesbeugel.

beugel tandarts

Het grootste voordeel van een onzichtbare beugel is dat het ervoor zorgt dat je beter in je vel zit en dat je toch net iets leuker voor de dag komt dan met zo’n opvallende stalen constructie in je mond. Als puber ben je al zo onzeker over je uiterlijk. Je lichaam begint te veranderen, je krijgt verschrikkelijke pukkels. En tot overmaat van ramp moet je ook nog eens een beugel. Vaak dus met een met een slotjesbeugel of een blokbeugel. En als je écht pech hebt moet je ook nog eens zo’n verschrikkelijke buitenboordbeugel. Met een transparante beugel is dat probleem nu dus opgelost.