Uncategorized

Gouden Driehoek

Wie actief bezig is met spiritualiteit heeft ongetwijfeld al van stenen en hun helende werking gehoord. Talloze van nature voorkomende stenen en kristallen zouden een heilzame werking hebben op het lichaam en de geest, en een goed voorbeeld daarvan is de Gouden Driehoek.

De Gouden Driehoek is eigenlijk een benaming voor een samenspel van drie stenen, namelijk bergkristal, amethist en rozenkwarts. Wanneer deze drie samen worden geplaatst, genereren ze een positieve en constructieve stroom van energie. Deze stenen werken zo goed samen dat er een collectieve naam is aan gegeven: de Gouden Driehoek.

Alles over de Gouden Driehoek

Om de effectiviteit van de Gouden Driehoek te begrijpen, is het eerst en vooral belangrijk om elke steen afzonderlijk te analyseren. Een overzicht!

1. Bergkristal

Ook wel ‘Steen van het Licht’ genaamd. Deze kristal zuivert, reinigt en maakt ook sterker. In algemene edelstenentherapie is dit misschien wel één van de belangrijkste, aangezien het het zelfgenezende vermogen van het lichaam versterkt. Daarbij lost hij blokkades in de chakra’s op en helpt hij bij het openen van het derde oog tijdens meditatie. Ten slotte brengt de steen balans tussen lichaam en geest en zuivert hij het aura.

2. Rozenkwarts

Een andere naam voor deze steen is ‘Liefdevol en Zacht’, en dat maakt meteen duidelijk dat hij onszelf en anderen liefde leert geven. Hij opent het hart chakra, wat je openstelt voor echte liefde, schoonheid en je een beter inlevingsvermogen geeft. Op die manier helpt de steen ook bij het genezen van een trauma en biedt hij troost. Ten slotte geeft deze steen inspiratie aan mensen die vaak creatief bezig zijn!

3. Amethist

‘Balans en Spirituele Rust’ is een andere naam voor deze steen, die harmonie en rust teweegbrengt. Negatieve spanningen en energieën worden door deze steen geneutraliseerd, waardoor je leefruimte zuiver blijft. Daarbij stimuleert hij de spirituele groei en de ontwikkeling van je intuïtie. Ten slotte vermindert de steen stress en helpt hij bij het verbeteren van de concentratie!