Uncategorized

Hoe kan jij wespen bestrijden?

Geplaatst
Hoe-kan-jij-wespen-bestrijden

De zomer staat weer voor de deur en als het allemaal een beetje mee zit met de maatregelen versoepeling dan mogen we binnenkort allemaal weer wat meer naar buiten. In de avond kan je met het warme weer last krijgen van muggen maar wat nog vervelender is wanneer er wespen op het drinken of eten afkomen overdag. In deze blog gaan we het dan ook een aantal tips geven over hoe je wespen kan bestrijden.

Tips voor wespen bestrijding

Je kan beginnen met zelf een wespenval te maken. Hiervoor gebruik je een plastic fles, dit kan alle voormaten zijn maar vaak wordt een fles van minimaal 1 liter gebruikt. Op de hoogte van de fles waar deze van breed naar smal loopt en richting de dop gaat snijd je hem door. Vervolgens heb je nu twee stukken in je hand een brede fles en de bovenkant van de fles met het tuutje waar de dop zit. Het gedeelte met het tuutje draai je om en zet je onderste boven in de fles. In het brede gedeelte van de fles doe je een zoete vloeistof zoals ranja. De wesp zal hierop af komen en in de fles belanden. De wesp zal vast komen te zitten in de fles en niet meer weg kunnen.

Wespen vinden, zoals hierboven genoemd, sommige vloeistoffen en geuren heel lekker en zij zullen hier dan ook op af komen. Maar sommige geuren vinden ze juist niet lekker en deze zullen er dan ook voor zorgen dat ze uit je buurt blijven. Hieronder gaan we deze geuren op een rijtje zetten. Gesnipperde uitjes, kruidnagel los of met azijn of sinaasappel of citroen, koffie en wierook. Allemaal producten die zo op een schaaltje buiten gezet kunnen worden en waardoor de wespen wegblijven uit jouw tuin.

Mocht je er zelf niet uitkomen dan kan je altijd echte bestrijders inschakelen om ervoor te zorgen dat er geen wespen overlast meer is. Zorg dat deze op tijd ingeschakeld worden want een wespennest groeit helaas erg snel en dit kan ervoor zorgen dat het anders moeilijk is om van de beestjes af te komen.