Uncategorized

Maak een kunstwerk van je trap

Een trap is een belangrijk onderdeel van een huis. Niet alleen loop je er elke dag over, de trap is ook een echte blikvanger. Het is daarom belangrijk dat de trap van hoge kwaliteit is én dat deze er mooi uitziet. Je wilt tenslotte wel optimaal kunnen genieten van je trap. Ben jij van plan om de trap te renoveren in je huis? Of ben je net verhuisd en wil je een nieuwe trap? In dit artikel geven we je drie tips om van je trap een waar kunstwerk te maken.

Een bekleding in je eigen stijl

De bekleding van de trap is bepalend voor het uiterlijk van de trap. Met de bekleding kun je de complete sfeer van de trap bepalen. Door voor een houten bekleding te kiezen geef je de trap een klassieke uitstraling. Met een bekleding met betonlook creëer je een hele moderne uitstraling en tapijt geeft juist weer een hele knusse sfeer. Naast het materiaal kun je ook de kleur en het design van de bekleding zelf kiezen. Je kunt het uiterlijk van je trap hierdoor volledig aanpassen aan je eigen stijl.

 

Een mooie leuning bij een mooie trap

Een goede trap heeft uiteraard ook een mooie leuning. Net als voor de bekleding van de trap zijn er voor de leuning enorm veel mogelijkheden. Allereerst bepaal je natuurlijk helemaal zelf welk materiaal je gebruikt voor de leuning. Daarnaast moet er nog een keuze gemaakt worden tussen een platte, vierkante of een ronde leuning. Naast een leuning is het ook mogelijk om een balustrade te plaatsen langs de trap. Bijvoorbeeld een balustrade van glas of juist een met houten spijlen.

Maak de trap af met details

Om van de trap een echt kunstwerk te maken, werk je deze mooi af. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Laat bijvoorbeeld lichten in de traptreden plaatsen. Zo hoef je nooit meer in het donker de trap op en af, daarnaast geeft het licht de trap een mooie uitstraling. Ook de muur naast de trap kun je afwerken. Laat de muur bijvoorbeeld ook mooi bekleden. Of ga voor een persoonlijke uitstraling en hang foto’s of schilderijen aan de muur.