Uncategorized

Maak van jouw keuken een eyecatcher

led lamp spot

Heb je net een spiksplinternieuwe keuken? En heb je alles tot in de puntjes uitgetekend? Vergeet dan vooral het licht niet. De juiste verlichting in uw keuken zorgt voor een perfecte, dynamische uitstraling.

Keukenverlichting

Goede keukenverlichting is enorm belangrijk. Voornamelijk als je met hete voorwerpen en scherp gereedschap werkt. Hierbij is goede verlichting vereist. Voornamelijk voldoende licht. Verlichting in de keuken is dus erg praktisch. Met de juiste combinaties kan je een goede hoeveelheid licht toepassen die ook nog een fijne sfeer met zich meebrengt.

Lichtplan

Om ervoor te zorgen dat er genoeg licht in de keuken aanwezig is, is een lichtplan noodzakelijk. In dit lichtplan kan je ook de juiste sfeerverlichting toevoegen. Allemaal voor een aangename sfeer. Er zijn verschillende plekken aan te wijzen waar een lichtbron noodzakelijk is. Bepaal dus eerst welke plekken dit zijn. Naast de plek moet je erover nadenken wat voor licht je hier wilt. Wil je helder licht met een frisse uitstraling? Gebruik dan een led lamp spot.

Basisverlichting

Bij het maken van een lichtplan begin je altijd met de basisverlichting. Basisverlichting verlicht de hele ruimte. Meestal bevindt basisverlichting zich in het midden van de ruimte. Tevens geeft basisverlichting geen schaduw. Daarnaast zorgt basisverlichting ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat hij is.

Led spots

Als je de verlichting meer wilt verdelen zijn ledspots de uitkomst. Ze geven, zoals eerder genoemd, helder licht en een frisse uitstraling. Een heel groot voordeel van ledverlichting is hun levensduur. Led verlichting gaat maar liefst 15 tot 20 jaar mee. Naast de lange levensduur zijn er nog meerdere voordelen: ledverlichting verbruikt tot 90% minder energie, geeft weinig warmte, onbreekbaar en goed bestand tegen kou. Door het afgeven van weinig warmte zijn led spots zeer kindvriendelijk.

Werkverlichting d.m.v. spots is noodzakelijk bij de werkoppervlakken. Denk hierbij aan het aanrecht en fornuis. Hiermee ontstaat er geen schaduwvorming en raken uw ogen niet vermoeid. Een andere plek waar vaak verlichting te vinden is, is onder de keukenkastjes. Hier is veel licht niet perse nodig. Wij raden aan om minimaal 5 Watt te gebruiken voor de ledverlichting in jouw keuken.