Uncategorized

Radiator kopen? Hier moet je aan denken voordat je tot aankoop over gaat

Wil je een radiator kopen voor je nieuwe huis, of wellicht ter vervanging van je vorige radiator? Dan zijn er enkele zaken waar je op dient te letten. Niet elke radiator is namelijk geschikt voor jouw woonruimte en daarnaast zijn er altijd nog spullen die je extra nodig hebt indien de radiator niet all-in wordt geleverd. Wij hebben kort voor je uitgezocht met welke belangrijke punten je rekening moet houden voordat je daadwerkelijk op aankoop over gaat.

Het vermogen van de radiator die je gaat kopen

Als je een radiator gaat kopen is het belangrijk dat je weet hoeveel vermogen er nodig is om de bestemde ruimte goed te verwarmen. Daarom is het van belang dat je voor de aankoop de warmteafgifte bepaald, ook wel vermogen of capaciteit genoemd. Om deze te bepalen is heb je de afmetingen van de ruimte nodig (m3), aan de hand hiervan kan je de benodigde capaciteit berekenen. Hierbij geldt over het algemeen dat je voor een temperatuur van 24° 93 Watt per m3 moet berekenen, voor een temperatuur van 22° 85 Watt per m3 en voor 20° 77 Watt per m3.

Radiator kopen? Zorg voor de juiste isolatie

Als je een radiator gaat kopen dan is het belangrijk dat je bent voorzien van de juiste isolatie om warmteverlies te voorkomen, of de warmte te behouden. Wanneer je geen gebruik maakt van deze juiste isolatie dan heb je namelijk meer vermogen nodig dan wanneer de ruimte is voorzien van de juiste isolatie. Er wordt gesproken over een zeer goed geïsoleerde ruimte wanneer er ramen zijn van hr++ glas, een spouwmuur en juiste isolatie van het dak. Indien hier sprake van is dan kan de benodigde capaciteit met 10% worden verminderd. Heb je echter enkel hr glas dan is er sprake van een matig geïsoleerde ruimte. Hierbij dien je de capaciteit met 15% te verhogen.

Meer informatie over het kopen van een radiator?

Heb je moeite om te bepalen of je bent voorzien van de juiste isolatie, of wil je er 100% zeker van zijn dat je dit op de juiste manier bepaald? Dan kan je altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie met radiatorkopen.nl. Dit kan door te bellen naar 085-130 16 50 of door contact op te nemen via het contactformulier.