Uncategorized

Stijlvol hout in je interieur

Je bent er vast bekend mee of je ziet het veel terug; interieurtrends wisselen ieder seizoen. Prints, natuur, bohemian en safari zijn vier thema’s die je in 2018 gegarandeerd hebt gezien of terug ziet komen in interieurstijlen. Dit wordt gecombineerd met modern of juist eclectisch en 80’s. Ook kun je niet meer om statement art heen; enorme schilderijen, met verschillende kleuren of juist één kleur. Aan het interieur wordt echt gewerkt en trends komen steeds meer terug in diverse huishoudens; of je nu alleen woont, student bent of een gezin hebt.

Naast deze trends, zijn er natuurlijk tijdloze items of materialen waarmee je nooit de plank misslaat. Een daarvan is hout. Hout past bij ieder interieur thema en is te vinden in allerlei vormen, soorten en maten. Je geeft je interieur een natuurlijk tintje, maar blijft je basis behouden. Wil je hout toepassen in je woning, maar weet je niet precies hoe je dit combineert?

Hout toepassen in je interieur

De meeste mensen zullen kiezen voor een grote houten eettafel, hét pronkstuk van de eetkamer. Heb je een grote ruimte, dan is een houten tafel van 3 meter, een perfecte keuze. Wil je hout toepassen in een kleine ruimte? Dan is een salontafel of bijzettafel ideaal. Wil je het iets subtieler aanpakken? Dan kun je kiezen voor kleine houten stoeltjes of krukken die gemaakt zijn van boomstammen. Hiermee houd je het natuurlijk, maar kun je de basisstijl van je interieur meer naar voren laten komen. Ook als je kleine veranderingen wil maken in je interieur, is dit ideaal.

Wanneer je de keuze maakt voor hout, is het goed om te kijken naar het materiaal en de kleur. Kun je dit houten item combineren met de rest van je woning of kantoor? Robuust is trend die al langer loopt, hiermee kun je nooit een foute keuze maken. En het is al helemaal geen fout als je al houten items in je woning of kantoor hebt staan. Just mix and match!

Subtiel en van de beste kwaliteit

Wanneer je kiest voor hout, is het aan te raden om voor de beste en milieuvriendelijkste kwaliteit te kiezen. Hier heb je niet alleen langer plezier van, het blijft ook nog eens langer mooi. Trendyhout is een voorbeeld van hoe je een goede prijs-kwaliteitverhouding, het beste combineert met mooie producten. De verschillende producten passen in diverse thema’s thuis en zijn daarnaast terug te zien in woningen, maar ook kantoren.

Om hout toe te passen in je woning, heb je niet veel nodig. Gebruik je creativiteit en kijk wat er al in je woning staat aan houten items. Ga op zoek naar de juiste combinaties of gebruik iets wat juist een beetje out of the box is!