Lifestyle

Voordelig aan de slag met je creatieve projecten

Een hobby kost geld. En hoeveel dat nou precies is, dat hangt af van wat je hobby nou precies is en wat je er allemaal mee wilt doen. Ben je helemaal gek van reizen? Of verzamel je collector items van bijvoorbeeld modelauto’s? Dan kunnen de bedragen die je uitgeeft behoorlijk oplopen. Schilder je het liefst? Of is je hobby fotografie? Ook dan ben je hier vaak hoge bedragen aan kwijt. Toch zijn er een aantal manieren waarop jij kunt besparen op je creatieve projecten.

Voordelig technieken leren

Schilder je al jaren volgens dezelfde technieken, maar zou je graag iets anders willen leren? Kijk dan eens naar de komende activiteiten bij bijvoorbeeld het buurthuis. Wellicht dat daar een leuke cursus op het programma staat voor een zacht prijsje. Aan de andere kant kan jij ook aanbieden om zelf schildercursussen te geven aan je buurtgenoten in ruil voor een kleine vergoeding. Zo spaar jij weer geld om die ene workshop te gaan volgen die al een tijdje op je lijstje staat.

Verzamel restjes

Wanneer je creatief genoeg bent, dan weet je van alles wel iets moois te maken. Vraag daarom rond bij familie en vrienden of zij nog restjes wol, stof, verf, papier of andere materialen hebben die zij kunnen missen. Je kunt in dit geval ook vragen of er iemand is die graag iets wil laten maken door jou. Bijvoorbeeld een familielid die graag een zelfgebreide sjaal wil voor komende winter. Als compensatie kan je dan vragen of diegene het wol wil kopen. Dan weet je zeker dat je een sjaal maakt in de juiste kleur en kan jij voor de rest creatief aan de slag met een leuk doel.

Koop met flinke korting

Voor je verf en andere materialen ga je wellicht gelijk naar een hobbywinkel. Maar wist je dat jij je materialen ook een stuk goedkoper in huis kan halen? Je moet misschien even zoeken naar de juiste spullen, maar dan bespaar je wel flink op de kosten. Kijk eens op de websites van budgetwinkels als Wibra, Action en Koopjesaap.nl voor de leukste voordelige koopjes. Daar kan je ook gelijk ideeën opdoen voor voordelige cadeautjes voor familieleden, vrienden of stiekem voor jezelf.