Uncategorized

Wat kan je doen met een 3D printer?

Geplaatst

Op welke manieren kan je een 3D printer gebruiken? Wanneer je om je heen kijkt zie je steeds meer toepassingen ontstaan. Dat komt alleen al door het feit dat er zoveel ontwikkeling in de printers is gestopt. Daardoor is het bijvoorbeeld voor gebruik op kantoor al goed mogelijk om met een desktopprinter aan de slag te gaan. Dit is ook leuk voor bijvoorbeeld kunstenaars in een atelier. Alleen al om die reden is het goed om eens verder te kijken naar wat de mogelijkheden allemaal zijn. Er zijn zeer veel opties op dit vlak.

Aan de slag met eigen ontwerpen

Aan de slag gaan met een 3D printer is vooral leuk wanneer je eigen idee├źn hebt. De opkomst van de printer heeft veel meer mogelijk gemaakt. Denk alleen al aan allerlei vormen van design. Zelfs de kleinste details zijn door de printers goed tot uiting te brengen. Dat maakt het wel zo aantrekkelijk om er zelf ook mee te willen werken. Doordat er ook steeds weer nieuwe verbeteringen worden gedaan, wordt dit ook alleen maar aantrekkelijker. Het is zelfs al zo dat er productie gemaakt kan worden met behulp van de printer. Dit is nog aantrekkelijker.

Zelf werken met een 3D printer

Aan de slag gaan met een 3D printer wordt ook steeds gemakkelijker gemaakt. Wie nu een printer aanschaft, zal merken dat de bediening wel heel simpel is. Dat komt bijvoorbeeld doordat de software alleen maar verder ontwikkeld is. Dat maakt het beter mogelijk om in detail te werken. Dat komt mede ook doordat het werken met filament flink uitgebreider is in recente jaren. Er zijn steeds meer materialen die uit de printer kunnen komen. Daardoor is alles wat je bedenkt ook echt tot een goed ontwerp te maken. Daarmee maak je alles naar jouw wens.

Kijken naar de toekomst

Dat de 3D printer van tegenwoordig al veel kan, zegt ook iets over het toekomstperspectief. Er is namelijk nog veel meer mogelijk met de printers. Het is in dat opzicht wel slim om eens te kijken naar het type printer dat je aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan modellen die gemakkelijk te upgraden zijn. Die kan je over langere periode blijven gebruiken. Vooral ook omdat je de printer dan steeds aan de nieuwe ontwikkelingen kan aanpassen. Daardoor kan je ook in de toekomst alles uit de printer blijven halen. De ontwikkelingen zijn in dat opzicht nog lang niet klaar.

Lees hier meer over 3d printen!

Minimal header image / copy space