Verbouwen

Zetwerk op maat is in vele materialen te verkrijgen

aluminium-op-maat

Wilt u uw dak renoveren? Of wilt u een geheel nieuw dak? Dan moet u natuurlijk een geschikt materiaal kiezen. U heeft vast weleens gehoord van aluminium op maat. Maar zetwerk op maat is ook in vele materialen te verkrijgen, zoals plastisol, lood, zink of RVS. De materiaalkeuze kan afhankelijk zijn van de doeleinde van de platen.

 

Wat houdt zetwerk op maat in?

Doormiddel van zetten kan een plaat in een andere vorm worden gemaakt. Hierdoor worden de materialen zo gevormd dat deze perfect op uw dak passen. Hier komt ook de term ‘zetwerk op maat’ vandaan. Zetwerk op maat word vooral aanbevolen omdat u veel mogelijkheden heeft op gebied van formaat, afwerking, materiaal en kleur. In tegenstelling tot lassen is zetwerk een stuk netter, nauwkeuriger en sneller.

 

Toepassing van zinken zetwerk.

Zink is een materiaal dat makkelijk bewerkt kan worden, hierdoor is het ideaal voor verschillende projecten. Dit is een van de redenen dat zink tot op heden veel gebruikt wordt in de dak- en bouwindustrie. Zink zetwerk wordt vooral toegepast op dak- en gevelbekleding. Denk hierbij aan afdekkappen, dakgoten, daktrimmen en dakranden. Door zijn lange levensduur en duurzaamheid is zink een populair materiaal voor deze projecten. Een groot voordeel aan het materiaal is dat zink zijn kwaliteit behoudt, ook als het gerecycled word.

 

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Doordat deze twee materialen veel dezelfde eigenschappen hebben lijken ze bijna identiek. Echter zitten er twee grootte verschillen tussen deze materialen, namelijk de kleur en de corrosiebestendigheid. Wanneer u zink kiest als materiaal kunt u, indien u dit wenst, zelf de kleur bepalen. Echter zal zink op termijn worden aangetast door corrosie. Bij aluminium kunt u geen kleur bepalen maar bent u wel verzekerd dat er geen corrosie ontstaat. Corrosie maakt het materiaal dunner en dus ook zwakker. Wanneer bijvoorbeeld een draagconstructie word aangetast door corrosie is de kans groot dat deze faalt. Hierom is het essentieel dat u de doeleinde van het materiaal meeneemt in uw materiaalkeuze.

 

Heeft u nog vragen over materialen?

Heeft u nog vragen? Wilt u graag geadviseerd worden? Of wilt u wat extra informatie over de verschillende materialen? Neem dan contact op of ga langs bij een groothandel in dakmaterialen. Hier kan een vakman u voorzien van meer informatie over de materialen en hen voor- en nadelen. En zij kunnen met u meekijken naar een geschikt materiaal voor uw dak.