Lifestyle

3 tips om jouw nagels te verzorgen

Je nagels verzorgen kan best een uitdaging zijn. Vooral als je korte nagels hebt en deze nog wel eens wilt afbijten kan het moeilijk zijn om deze op de juiste manier te verzorgen. Wanneer je dit toch wel graag wilt doen zijn er een aantal tips die je kunnen helpen met deze verzorging. Hieronder geven wij er alvast 3!

Bescherm je nagels door middel van gellak

Wanneer je je nagels goed wilt verzorgen kan het fijn zijn om ze wat extra stevigheid te geven. Gellak kan je hierbij helpen. Doordat gellak een wat dikker laagje is dan nagellak beschermt dit je nagel meer en is de kans op beschadigingen kleiner.

Om gellak te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je de juiste lak hebt, maar ook een gellak lamp. Gellak moet namelijk uitharden en dit kan alleen met een speciale lamp.

Vijl je nagels in plaats van knippen

Wanneer je wilt voorkomen dat je nagels gaan splijten is het slim om je nagels te vijlen. Door het vijlen kun je er ook een vorm in maken. Knip je je nagels kort? Dan is er een kans dat je nagels gaan splijten en dat je ze nog korter moet knippen. Wanneer je nagels te kort zijn kunnen hier bacteriƫn in komen en kun je ontstekingen krijgen. Dit wil je daarom ook graag voorkomen.

Ga op zoek naar nagellak remover zonder aceton

Wanneer je de gellak wilt proberen en je normale nagellak eraf wilt halen is het aan te raden om dit weg te krijgen met nagellak remover wat geen aceton bevat. Door de aceton drogen je nagels vaak uit en zijn ze moeilijker te lakken. Met een nagellakremover die geen acteon in zich heeft zul je zien dat je nagels minder uitdrogen en vaak langer goed en stevig blijven.