Muziek

Zorgen voor de beste livestream

Geplaatst

Het streamen zowel muziek evenementen, tv programma’s en zelfs het streamen van gaming is tegenwoordig steeds meer populair. Via verschillende kanalen kun je tegenwoordig meekijken mee genieten vanuit jouw eigen woonkamer. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om interactief mee te doen tijdens zo’n livestream. Denk maar eens aan een poll of quiz tijdens een evenement of programma, waaraan jij kon deelnemen  vanaf de bank bij jou thuis.

Wat komt er bij een livestream kijken?

Wanneer jij gebruik wilt maken van een livestream voor bijvoorbeeld het streamen van een evenement komen hier verschillende dingen bij kijken die geregeld moeten worden. Zo moet er bijvoorbeeld het nodige geregeld worden op het gebied van techniek. Denk hierbij aan het opzetten van diverse schermen, het aansluiten van speakers voor het beste geluid en het opstellen en opzetten van een lichtplan. De hele stream moet natuurlijk duidelijk in beeld gebracht worden met het beste geluid en dit alles moet uiteraard goed belicht zijn. 

Daarnaast moet er het nodige gedaan worden op het gebied van marketing en design om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten en mee kunnen kijken met jouw livestream. Er zijn verschillende partijen die het volledige pakket voor jou uit handen kunnen nemen zodat jij optimaal kunt livestreamen.

Livestreamen via verschillende platformen

Wanneer je alles geregeld hebt voor een goede livestream is het belangrijk om te kijken via welk kanaal jij jouw doelgroep wil gaan bereiken. Hiervoor zijn er een groot aantal verschillende mogelijkheden. Zo kun jij jouw livestream uitzenden via Youtube, Video, Microsoft Teams, Zoom, LinkedIn of bijvoorbeeld Facebook. Het voordeel van een livestream via kanalen als Youtube en Video is dat het aantal kijkers dat kan inschakelen vrijwel onbeperkt is. Eveneens kunnen de livestreams via bovenstaande kanalen wereldwijd bekeken worden.