Lifestyle

Het verzorgen van jouw tanden

Geplaatst

Het onderhouden van je tanden is ontzettend belangrijk. Naast het voorkomen van gaatjes is dit onder andere belangrijk voor een frisse en gezonde adem. Je kunt voor veel verschillende behandelingen naar de tandarts, maar wat nou ook alweer precies?

Controle bij de tandarts

Voor het behoud van jouw tanden is het belangrijk om zeker twee keer per jaar voor controle bij de tandarts langs te gaan. Tijdens deze zogenaamde periodieke controle controleert de tandarts je tanden en kiezen op eventuele gaatjes. Daarnaast bekijkt hij of de eerder gedane vullingen en kronen goed zitten. Verder bekijkt de tandarts of het tandvlees gezond is. Deze moet bijvoorbeeld niet rood zijn of bloeden. Voor een periodieke controle wordt rond de 22 euro gerekend. Dit is exclusief röntgenfoto’s of gebitsreiniging. Wanneer dit gedaan moet worden zullen hier extra kosten voor gerekend worden. 

Verschillende specialisaties

Binnen het concept van de tandarts bevinden zich verschillende specialisaties. Zo kun je terecht bij een kaakchirurg, parodontoloog, implantoloog, kinderarts of zelf een angsttandarts. Laatstgenoemde is van toepassing wanneer je erg bang bent voor een bezoek aan de tandarts. Deze specialisten zullen extra de tijd nemen om er voor te zorgen dat jij als patiënt rustig blijft en je op deze manier de juiste zorg kunt krijgen aan jouw gebit. 

Behandelingen

Wanneer je bij de tandarts bent kun je verschillende behandelingen ondergaan. Zo kan het gaan om een periodieke controle, wortelpuntoperatie, verstandskies trekken, tanden bleken of misschien wel een kunstgebit. Voor een van bovenstaande behandelingen zou je terecht kunnen bij Tandarts Schiedam. Hier wordt met zorg gekeken naar welke behandeling het beste van toepassing is om jouw gebit zo gezond mogelijk te maken en te houden. Ook hebben zij hier een zogenoemde angsttandarts. Dus kijk jij normaal erg op tegen de tandarts, is dit ook zeker voor jou een goede optie.