Lifestyle

De toekomst van klimaattechniek

Een optimaal binnenklimaat creëren, het klinkt makkelijker dan dat het werkelijk is. Je hebt het vast wel eens gemerkt op het kantoor, in een winkel of misschien op school. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat voornamelijk schoolgebouwen onder de maat presenteren. Echter zijn de kantoren en zorgvastgoed niet veel beter en valt er nog veel te winnen op gebied van klimaat techniek.

Gelukkig blijft er zich van alles op het gebied van klimaattechniek ontwikkelen. Waardoor de effectiviteit en de uiteindelijke oplossende factor zich verder verbeterd. Zo komt er voor elke sector een betaalbare en geschikte oplossing. De technologie is slechts een fractie van het oplossen van een juist binnenklimaat. Zo moet er door een deskundige worden gekeken welke oplossing er geschikt is voor welke sector en welk pand. Daarnaast moet je als fabrikant de gebruikers mee krijgen en ervoor zorgen dat de gebruikers op de juiste manier gebruik maken van de techniek. Hier ligt nog een uitdaging!

Klimaattechniek trends en ontwikkelingen

• Het bewuster omgaan met energie (milieuvriendelijk te werk gaan)
• Het opkomen van smartbuildings en hierbij instelbare klimaten
• Meer aandacht voor gezondheid in gebouwen en dus vraag naar verbetering van klimaattechnieken.

Een mogelijke en meest voor de hand liggende optie is het automatiseren van de climate control. In ieder geval systemen die de gebruikers begeleiden en een groot deel van de zorgen uit handen neemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waar per kantoor of ruimte een persoonlijk binnenklimaat mee geregeld kan worden.

Een andere ontwikkeling op het gebied van klimaatoplossingen zijn het koppelen van duurzame energie (denk hierbij bijvoorbeeld aan: zonnepanelen) met het klimaatsysteem. Een van de marktleiders op het gebied van klimaattechniek is Mark Climate. Dit bedrijf is druk bezig met de toekomst van klimaattechniek. Een van de recentste projecten van Mark Climate is het ventileren van een cryptocurrency miner.