Uncategorized

Welke kunst is tegenwoordig populair en past goed in iedere woning?

De laatste jaren zien we weer steeds meer handgemaakte kunst in interieurs. Mensen zien er weer meer de waarde van in, en ze willen iets unieks aan de muur hebben hangen. Posters en prints ophangen ziet er altijd leuk uit, maar het is niet heel erg origineel. Je hebt immers iets wat veel meer andere mensen ook hebben, en het zegt eigenlijk weinig over jou als persoon. Als je echt iets unieks wilt ophangen dan zou je eens een kunstuitleen in Utrecht kunnen bezoeken. Daar hebben ze super veel bijzondere werken hangen die je zo kunt meenemen. Je schaft deze werken niet aan, maar je betaalt als het ware een abonnementsprijs. Dit is ideaal voor als je het budget niet hebt om een duur werk aan te schaffen, maar wel iets moois op wilt hangen.

 kunst

Hoe werkt kunstuitleen in Utrecht precies?

Of je nu bij een kunstuitleen in Utrecht een kunstwerk huurt of bij een kunstuitleen in Amsterdam maakt niet uit, ze werken doorgaans op basis van hetzelfde principe. Een kunstwerk huren doe je met een abonnement. Je betaalt elke maand een bepaald, vast bedrag (afhankelijk van de waarde van het schilderij) en mag het daarvoor in je huis ophangen. Een klein deel van dat bedrag spaar je, en als je wilt kun je dat besteden aan de aanschaf van het schilderij. Dit kun je natuurlijk ook reeds tijdens de verhuurperiode doen wanneer je besluit dat je het zó mooi vindt dat je het absoluut in je bezit wilt hebben. De verhuurperiode dient in dat geval als testperiode om te zien of het kunstwerk je bevalt. Heel handig voor als je niet zeker weet of het goed past op de plek die je in gedachten had.

 

De voordelen van kunstuitleen in Amsterdam of Utrecht

Veel mensen vinden het ontzettend handig om een schilderij te huren in plaats van te kopen, bijvoorbeeld bij de kunstuitleen in Utrecht of Amsterdam (in beide steden zitten meerdere adressen). Zeker als je om de zoveel tijd een ander werk wilt ophangen is dit ideaal. Je betaalt dan abonnementsgeld, en zodra je het kunstwerk zat bent ruil je het gewoon om voor een ander exemplaar. Je bent daardoor heel erg flexibel, net zoals je interieur dat vaak is. Door kunstwerken te huren in plaats van te kopen kun je net zo vaak veranderen als je maar wilt, bijvoorbeeld elk seizoen. En als je echt verliefd wordt op een kunstwerk dan kun je natuurlijk besluiten om het alsnog te kopen. De verhuurperiode is daar ideaal voor, want zo kun je eerst kijken of het je bevalt en of het op de juiste plek hangt. Misschien vind je het uiteindelijk wel wat aan de kleine kant, of juist te groot, of wil je na enkel maanden toch liever iets kleurrijkers ophangen. Door kunst te huren in plaats van te kopen kun je het makkelijk uittesten en heb je alle tijd om te bepalen of een kunstwerk echt bij je past of niet. Heb jij al eens kunst gehuurd of schaf je het liever direct aan?